Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد بهشتی گفت: در خصوص طاق کسری نیز باید دولت عراق را متقاعد کنیم که از ظرفیت فنی و علمی ایران برای حفظ طاق کسری بهره مند شوند.

به گزارش برنا؛ شهر دربند در داغستان، در دوره ساسانی شاهد ساخت یک دژ عظیم بود که کتیبه های آن هنوز نیز در این منطقه وجود دارد که امروز در خطر نابودی قرار دارند و کمتر توجهی به آن ها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کتیبه‌ها بدون حفاظت زیر باد و باران رها شده و به دلیل ساخت و سازهای اخیر، حتی شماری داخل خانه‌های مردم قرار گرفته‌اند. این اتفاق در افغانستان نیز به قدری پر تعداد است که آمار دقیقی از آن همچنان وجود ندارد. در این میان روزهای بد طاق کسری در عراق نیز این حوزه را در حالتی وخیم تر قرار داده است و نگرانی ها را در مورد آثار غیرمنقول تاریخی کشور در ورای مرزهای ملی دوچندان کرده است.

محمد بهشتی، رئیس پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: ایران در زمینه آثار غیرملموس در سال های اخیر همکاری خوبی با کشورهای حوزه فرهنگ ایرانی داشته است که عرصه ای به مراتب وسیع تر از مرزهای فعلی ایران بوده و شامل آسیای میانه، قفقاز، ترکیه، افغانستان، عراق و کویت است.

او افزود: همکاری های بسیار خوبی در این زمینهوجود داشته و امروز ضرورت دارد در خصوص آثار مادی غیرمنقول نیز این همکاری صورت گیرد. یکی از این ظرفیت ها که در این عرصه وجود دارد سازمان همکاری های اکو است و باید علاوه بر اقتصاد مقوله های فرهنگی را نیز در آن تقویت کرد.

این کارشناس مسائل میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم اعتباراتی پیش بینی شده بود تا در خصوص آثار تاریخی ایران در فراتر از مرزها تمهیداتی اندیشیده شود تا اگر با کشورهای میزبان به توافق رسیدیم این امکان وجود داشته باشد از نیروهای تخصصی در راستای حفاظت از این آثار به کار گیریم.

بهشتی ادامه داد: متاسفانه این حوزه هر روز ضعیف تر شده است و امروز اعتباراتی در این خصوص وجود ندارد که وزارت میراث فرهنگی بتواند در این عرصه اقدامی انجام دهد و مسیر سختی برای تامین منابع مالی در پیش دارند. می توان این اعتبارات را فراهم کرد و باید توجه کرد که ظرفیت کارشناسی ایران در منطقه به گفته یونسکو نسبت به سایر کشورها در وضعیت بهتری قرار دارد.

رئیس پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی تصریح کرد: با همکاری یونسکو ایران همواره میزبان مسائل آموزشی در حوزه آثار تاریخی است و ایران را همواره میزبان کارگاه های تخصصی بود. آن چه که امروز ضرورت دارد این است که باید مذاکرات سیاسی در این عرصه در ابتدا انجام شود. در خصوص طاق کسری نیز باید دولت عراق را متقاعد کنیم که از ظرفیت فنی و علمی ایران برای حفظ طاق کسری بهره مند شوند.

او افزود: سال های قبل وزارت میراث فرهنگی اعلام آمادگی در خصوص بناهای مختلف کرده است تا آن ها را حفظ و مرمت کند و به نظر می رسد در این میان دولت های مقابل مانع هستند زیرا اختیار این آثار تاریخی به دستان دولت های مقابل است.

بهشتی با تاکید بر این که اختیار طاق کسری امروز در اختیار ایران نیست، گفت: اگر که کشور مقابل همکاری نکند ایران باید متوسل به یونسکو شود زیرا این نهاد در قبال آثار تاریخی جهان مسئولیت دارد. ایران می تواند از یونسکو کمک خواسته و از آن ها بخواهد تا ورود کنند. اگر ایران روابط خوبی با برخی از این کشورها ندارد باید یونسکو را به عنوان واسطه قرار دهد تا یونسکو به آن ها فشار وارد کند. اصل برای سامان دهی این بناها با همکاری کشورهای مقابل است.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی محمد بهشتی طاق کسری آثار تاریخی ایران در خارج از کشور میراث فرهنگی آثار تاریخی طاق کسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۳۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • دستور وزیر ورزش به تاج: به کرامت بانوان خدشه وارد شده؛ رسیدگی کنید
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد