Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی میرزایی در پاسخ به دغدغه متخصصان و علاقمندان و دوستداران میراث فرهنگی دو کشور ایران و عراق و به ویژه کمپین مردمی که از سوی معماران، شهرسازان و هنرمندان برای نجات طاق کسری به راه افتاده است، تصریح کرد: با توجه به سوابق ارزنده صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در جذب سرمایه و احیا موفق پروژه‌های ارزشمند تاریخی و با توجه به شرایط پیش آمده در خصوص اتفاقات اخیر در بنای با عظمت و شکوهمند طاق کسری یا ایوان مدائن، این صندوق می‌تواند نقش مؤثری در مرمت و احیا طاق کسری، این میراث مشترک جهانی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او صندوق احیا بر اساس تفاهم نامه‌های همکاری علمی با دانشگاه‌های مطرح کشور و چند دانشگاه مهم جهان و به ویژه تفاهم نامه مستقیمی که بین دانشگاه بغداد و دانشگاه علم و صنعت ایران منعقد شده، می‌تواند در این موضوع ورود کند.

مدیرعامل صندوق احیا با اشاره به ظرفیت پیش بینی شده در اساسنامه صندوق مبنی بر توسعه ظرفیت‌های علمی و حمایت از مرمت و احیا ابنیه تاریخی گفت: ضرورت دارد سازمان برنامه و بودجه تمهیدات و اعتباراتی جهت مرمت آثار تاریخی ایران در فراتر از مرزها پیش بینی نماید، تا اگر با کشورهای میزبان توافق شد این امکان وجود داشته باشد از نیروهای تخصصی در راستای حفاظت از این آثار فاخر استفاده شود.

میرزایی تاکید کرد برای تسریع در امور حتی می‌توان از ظرفیت یونسکو به عنوان نهاد بین المللی که در قبال آثار تاریخی جهان مسئولیت دارد، برای مرمت طاق کسری بهره برد تا این ثروت میان نسلی که یادگار درخشان فرهنگ و تمدن ایران باشکوه در کشور عراق است حفاظت و استحکام بخشی شده و زمینه حضور باستان شناسان متخصص ایرانی برای پژوهش و کاوش‌های دامنه دار باستان شناسی در میراث فرهنگی و تمدنی ایران فراهم شود.

میرزایی اشاره داشت توجه به آثار فرهنگی و تمدنی در کشورهای پیرامونی که زمانی بخشی از قلمرو ایران سرافراز بوده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است،

در همین رابطه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از موافقت دولت با تأمین اعتبار طرح مرمت طاق کسری خبر داد. علی اصغر مونسان گفته بود: «به دلیل اهمیت تاریخی این آثار باستانی با آقای نوبخت در دولت صحبت‌هایی انجام و موافقت ایشان برای پرداخت هزینه مرمت اعلام و قرار شد، پس از برآوردهای مالی، سازمان برنامه و بودجه اعتباراتی برای احیا و مرمت این اثر تاریخی در نظر بگیرد و در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار دهد. کارشناسان میراث فرهنگی ایران به محض تحقق اعتبارات با هماهنگی همتایان عراقی به محوطه طاق کسری اعزام و عملیات مرمت و احیا را آغاز می‌کنند.

به گفته مونسان اجرای طرح مرمت این بنا به اعتباری حدود ۶۰۰ هزار دلار نیاز دارد.

کد خبر 5121061 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: طاق کسری صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی هادی میرزایی شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا وزارت آموزش و پرورش شورای شهر شهرداری شهر تهران ویروس کرونا تهران محسن حاجی میرزایی تذکر به شهردار تهران قوه قضاییه وضعیت راهها موتورسیکلت برقی میراث فرهنگی صندوق احیا طاق کسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۸۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد