Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@21:57:37 GMT

شرط میراث فرهنگی برای مرمت طاق کسری

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۶۶۶۳

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: طاق کسری در کشور عراق واقع شده و در صورت تامین اعتبار مرمت ابن بنای تاریخی آغاز می‌شود.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: ایوان خسرو یا همان طاق کسری برجسته‌ترین یادگار شاهنشاهی ساسانی، در تیسفون واقع در کشور عراق کنونی است که ایوانی به عرض ۲۵متر پس از پل گاومیشان در ایران، عریض‌ترین طاق معماری باستان بوده علاوه بر آن این ایوان بلندی تقریبی ۳۰ متر و پهنایی نزدیک به ۴۳ متر دارد و ارتفاع نمای عمارت به ۷ متر می‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان ساخت این طاق به طور دقیق مشخص نیست، اما به گفته باستان شناسان مربوط به دوره ساسانیان است و همین امر باعث شده که ایرانیان به آن عرق داشته باشند چرا که جزوی از آثار مهم تاریخی ایران به شمار می‌رود.

البته طاق کسری در این دوران‌ها دچار بی لطفی‌های بسیاری شده که هر از چند گاهی تصاویری که از آن مشاهده می‌کنیم در حال فرو ریزی است و این نشان دهنده اینکه اگر ما ایرانیان دست نجنبانیم دیگر چیزی این بنایی تاریخی باقی نخواهد ماند.

این موضوع باعث شد که به سراغ وزیر میراث فرهنگی کشورمان برویم و از او درباره رسیدگی به طاق کسری بپرسیم.

علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره رسیدگی به طاق کسری اظهار کرد: طاق کسری در کشور عراق واقع شده و باید با همتایانمان در عراق به توافق برسیم تا کارشناس‌های ما مرمت را شروع کنند.

او ادامه داد: باتوجه به روابط خوبی که میان دو کشور است در صورت تامین اعتبار مرمت آن را شروع خواهیم کرد.

مونسان درباره تأمین اعتبار بیان کرد: با صحبت‌های که با آقای نوبخت داشتیم قول رسیدگی داده شد، چرا که طاق کسری بسیار مهم بوده و عمق نفوذ فرهنگی ایران را نشان می‌دهد و یکی از آثار فرهنگی ایران به شمار می‌رود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ما در خواست کتبی خودمان را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده ایم و به محض تامین اعتبار کارشناس اعزام خواهیم کرد.

او با اشاره به برآورد‌های مالی اولیه برای مرمت طاق کسری عنوان کرد: بر اساس تصاویر ارسالی، برای مرمت به اعتباری حدود ۶۰۰ هزار دلار نیاز داریم.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: بناهای تاریخی میراث فرهنگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بناهای تاریخی میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی طاق کسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۶۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی

فرماندار شهرستان گرمی از تخصیص اعتبارات لازم در حوزه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان گرمی خبرداد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسین مولایی در نشست با مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهار کرد: حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جزو اولویت‌های اول در شهرستان گرمی است و در سال‌های اخیر اعتبارات قابل توجهی را به این حوزه تخصیص داده‌ایم.

حسین مولایی افزود: امسال نیز در چند حوزه از جمله کاوش محوطه دیگه‌ور، برگزاری جشنواره‌ها و معرفی قابلیت‌ها، آموزش صنایع‌دستی، موزه گرمی و جاده‌های گردشگری اعتبارات لازم را برای حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اختصاص می‌دهیم.

دریاچه گیلارلو ظرفیت مهمی برای گردشگری شهرستان گرمی است

در ادامه این نشست حسن محمدی ادیب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: دریاچه گیلارلو در شهرستان گرمی ظرفیت مهمی برای گردشگری این منطقه است و با همکاری فرمانداری شهرستان و سایر نهادهای مرتبط می‌بایست یک جشنواره برای این منطقه تعریف شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل افزود: جشنواره‌ها نقش مهمی در دیده شدن و جذب سرمایه‌گذار برای منطقه دارند و لازم است که در شهرستان گرمی نیز جشنواره‌هایی برای معرفی ظرفیت‌های منطقه تعریف کنیم.

وی تاکید کرد: همچنین لازم است برای آموزش صنایع‌دستی، تولید محتوا برای معرفی ظرفیت‌ها و کاوش محوطه تپه دیگه‌ور نیز از اعتبارات شهرستانی اختصاص پیدا کند تا بتوانیم اقدامات مهمی را در این شهرستان انجام دهیم.

کد خبر 750878

دیگر خبرها

  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب