Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@11:22:02 GMT

وزیر فرهنگ عراق: در مرحله عملیاتی مرمت طاق کسری هستیم

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۵۲۳۰

وزیر فرهنگ عراق: در مرحله عملیاتی مرمت طاق کسری هستیم

«حسن ناظم» روز سه شنبه در پاسخ به سوالات خبرنگار ایرنا ، تاکید کرد که بنیاد بین المللی «الف» در طول چهار پنچ ماه گذشته در دو مرحله کارهای مطالعاتی و آماده سازی برای مرمت اثر طاق کسری در منطقه «مدائن» (۳۰ کیلومتری جنوب بغداد) را آغاز کرده و اینک در مرحله عملیاتی هستیم.
به گفته وی، بازسازی و مرمت طاق کسری به ائتلاف بین المللی برای حفاظت از میراث فرهنگی جهان موسوم به بنیاد بین المللی  ALIPH  «الف» واگذار شده اما معتقدیم نمی توان از تجارب ایرانی در این خصوص صرف نظر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد که در مرحله اول این طرح در حدود پنج ماه قبل این بنیاد دو کارشناس از لندن برای بررسی مکان فرستاد و بواسطه تجهیزاتی که داشتند از جمله استفاده از پهپاد طی مدت یک هفته، کار مطالعاتی را انجام دادند.
وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق افزود که این بنیاد بین المللی بعد از مرحله اول مبلغ ۷۰۰ هزار دلار برای شروع کار اختصاص اما اتمام کامل عملیات بازسازی به مبالغی بیش از این نیاز دارد.
حسن ناظم اضافه کرد که در مرحله دوم، این بنیاد بین المللی یک تیم جدید به محل اعزام کرد و کارهای مطالعاتی و برداشتن خاکروبه و آوارها و نظافت محل را انجام دادند و الان در مرحله سوم عملیات نجات بخشی به این اثر تاریخی هستیم.
وی اضافه کرد در وقت حاضر یک هیات از این بنیاد بین المللی به سرپرستی «والری»  رییس بنیاد به همراه سه کارشناس به عراق آماده و هفته آینده با آنها دیدار خواهم کرد تا در خصوص اقدامات اجرایی گفت وگو کنیم.
حسن ناظم افزود که کار ایجاد داربست در طاق کسر اتخاذ شده و به زودی این کار شروع می شود.  
وی اضافه کرد که تمامی کارهای مطالعاتی و آماده سازی ها در طول چهار پنچ ماه گذشته تمام شده و مبلغ اولیه نیز برای بازسازی اختصاص یافته و اینک باید اقدامات اجرایی شروع شود.
وزیر فرهنگ عراق اضافه کرد که بنیاد الف از مجموعه ای کشورها شکل گرفته و امکان پیوستن کارشناسان ایرانی نیز به این بنیاد وجود دارد منتها تصمیم گیری نهایی در خصوص استفاده از تجارب ایرانی در بازسازی اثر با خود بنیاد است.
حسن ناظم ادامه داد که ایران تمایلی برای همکاری در بازسازی این اثر تاریخی دارد و در این خصوص آمادگی خود را برای اختصاص هزینه هایی برای حفاظت و مرمت اثر اعلام کرده اما ما می دانیم که در شرایط فعلی ایران شاید این اقدامات به طول انجامد برای همین با بنیاد الف برای نجات اثر طاق کسری مذاکره کردیم.

وزیر فرهنگ عراق گفت که نمی توان از تجارب ایران در بازسای طاق کسری صرفنظر کنیم

مرمت و بازسازی آثار آسیب دیده از داعش در موصل آغاز شده است

وزیر فرهنگ عراق با اشاره به اینکه کشورش با همکاری نهادهای بین المللی کار بازسازی و مرمت تعدادی از آثار تاریخی و فرهنگی که از حمله داعش دچار آسیب شده اند را آغاز کرده افزود، در وقت حاضر سازمان فرهنگی «یونسکو» کار بازسازی و مرمت مسجد تاریخی «النوری» و مناره «الحدباء» و دو کلیسا را در شهر موصل (شمال عراق) آغاز کرده است.
به گفته وی، امارات تقبل کرده تا هزینه های بازسازی این آثار فرهنگی را پرداخت کند و نقش عراق نیز در این عملیات، نظارتی است.

به ایران سفر می کنم
وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق با اشاره به موفقیت ها و پیشرفت های چشمگیری که ایران در زمینه حفظ و مرمت آثار تاریخی و توسعه گردشگری و ایجاد شهرهای فرهنگی داشته گفت که در این خصوص در صدد انجام یک سفر به ایران طی یک ماه تا یک ماه و نیم آینده است
وی اضافه کرد که قصد دارد طی این سفر از شهرهای فرهنگی و تاریخی اصفهان و شیراز دیدن کند.
وی روابط فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و عراق را عمیق دانست و گفت: روابط فرهنگی فقط به مسائل دینی محصور نمی شود بلکه شراکت حقیقی و تاریخی بین دو کشور در زمینه فرهنگ وجود دارد که به قبل از تاریخ اسلام بر می گردد.
حسن ناظم ادامه داد که بعد از ۲۰۰۳ چهره روابط بین ایران و عراق تغییر کرد و از روابط تنش و جنگ که رژیم دیکتاتوری صدام آن را هدایت می کرد، بعد از ۲۰۰۳ و سقوط این رژیم به سمت ارتقا مشترک فرهنگی تغییر یافته است.
وی با اشاره به موفقیت ها و تجارب بزرگ ایران در زمینه سینما افزود که اعتقاد داریم می توانیم به طور مثال از تجارب ایران در زمینه سینما بهره ببریم و در وقت حاضر در حوزه سینما و تئاتر، هنرمندان عراقی در تماس با ایران هستند و از تجارب آنها در این خصوص بهره می برند و توانسته اند کارهای مشترک انجام دهند.

درخواست ها برای از سرگیری گردشگری در منطقه
وزیر فرهنگ عراق همچنین به همایش بین المللی گردشگری که هفته گذشته در عربستان سعودی برگزار شد اشاره کرد و گفت که در این همایش درباره ضرورت آماده شدن خاورمیانه برای از سرگیری فعالیت های گردشگری و بازگشت به شرایط قبل از همه گیری کرونا صحبت شد.
به گفته وی، کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات به دلیل پیشرفتی که در واکسیناسیون بخش زیادی از جمعیت خود داشته، چنین پیشنهادی را مطرح کرده اما  کشورهایی مانند عراق و سوریه هنوز در ابتدای عملیات واکسیناسیون هستند.
وی تعداد کل افراد واکسن شده در عراق را تاکنون ۶۰۰ هزار از مجموع ۴۰ میلیون جمعیت کشور عنوان کرد که به گفته او بسیار ناچیز است.
به گفته وی، ۱۴ وزیر فرهنگی به علاوه رییس سازمان جهانی گردشگری در این همایش حضور داشتند که از جمله وزیر فرهنگی حاضر در همایش وزیران سوریه و لبنان بودند.

شهر تاریخی اور بعد از سفر پاپ شهرت جهانی یافته است
وزیر فرهنگ عراق اضافه کرد که بعد از سفر اخیر پاپ فرانسیس به عراق و بازدید او از شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم(ع) در استان ذیقار در جنوب عراق، این شهر تاریخی، شهرت جهانی پیدا کرده است.
حسن ناظم تاکید کرد که در این راستا اهتمام به زیرساخت های فرهنگی در اماکن و شهرهای تاریخی و به طور مشخص شهر تاریخی اور آغاز شده است.
به گفته وی، یونسکو شهر اور را جزو آثار تاریخی جهان برشمرده و از این رو در زمینه ایجاد زیرساخت ها در محدود شهر اور بسیار محدود شده ایم.
وی پیش بینی کرد که استان ذیقار در طول دو سال آینده با ایجاد زیرساخت های مناسب بتواند پذیرای گردشگران شود.

عراق موزه جدید احداث می کند
حسن ناظم از دیگر طرح های مهم فرهنگی احداث موزه جدید عراق عنوان کرد و افزود که در وقت حاضر یک قطعه زمین در مرکز بغداد برای این طرح اختصاص یافته اما این قطعه زمین را کوچک می دانیم و خواهان زمین بزرگ در خارج محدود شهر بغداد هستیم.
وی اضافه کرد که زمین اختصاص یافته ۶۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع است اما ما خواهان زمینی به مساحت ۵۰۰ هزار مترمربع هستیم و دیوان اوقاف اهل سنت به دلیل دارا بودن زمین های زیاد در کشور، موافقت اولیه را برای واگذاری این مساحت اعلام کرده است.

محدود تاریخی شهر بغداد بازسازی می شود
به گفته وی، بازسازی کامل منطقه تاریخی بغداد در طول نوار ساحلی دجله که آثار تاریخی متعددی از دوره عباسی ها و عثمانی ها در آن است یکی از طرح های مهم دیگر وزارت فرهنگ است.
وی ادامه داد که نوار ساحلی دجله به طول حدود سه کیلومتر و عمق ۵۰۰ هزار متر به عنوان نوار میراث فرهنگی بغداد شناخته می شود و مزارها، مساجد تاریخ، ساختمان های دوره عباسی و عثمانی به علاوه مدرسه تاریخی مستنصریه و دهها اثر دیگر در آن واقع شده است.
وی افزود که این طرح نیازمند میلیون ها دلار برای بازسازی است و در این چارچوب طرح بزرگی برای بازسازی کل منطقه نیز تدارک دیده شده است اما مشکل در وقت حاضر مسئله مالی است.
وزیر فرهنگ عراق ادامه داد که خانه های فرهنگی مختلفی در موصل مرکز استان نینوا نیز وجود دارند که در جریان حمله داعش، آسیب دیدند و سازمان یونسکو ۲۲ میلیون دلار برای بازپس گیری و بازسازی ۴۰ خانه در این شهر و همچنین پنج خانه فرهنگی در بصره اختصاص داده است.
وی ادامه داد که در این چارچوب در بغداد نیز خانه های فرهنگی متعلق به شخصیت های سیاسی سابق و مشاهیر این کشور وجود دارند که طرحی را به دولت برای بازپس گیری و مرمت آنها پیشنهاد کرده ایم.

عراق تاکنون پنج هزار قطعه تاریخی از آمریکا پس گرفته است
وی به موضوع بازپس گیری آثار تاریخی قاچاق شده از عراق در دوره اشغال این کشور توسط آمریکا (۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱) اشاره کرد و گفت که تاکنون پنج هزار قطعه تاریخی دراین خصوص از آمریکا پس گرفته ایم.
وی ادامه داد که آثار تاریخی عراق به صورت روزانه در حال قاچاق هستند و این قاچاق حتی از طریق کشورهای همجوار عراق اتفاق می افتد.
وی ادامه داد که ۱۱ هزار قطعه تاریخی در صدد بازگرداندن آن به عراق هستیم و بخشی از آنها در سفارت عراق در آمریکا در وقت حاضر موجود هستند اما به دلیل اینکه اغلب این آثار، گلی هستند، باید انتقال آنها به کشور با حساسیت و شرایط خاصی انجام شوند.

برچسب‌ها سازمان جهانی گردشگری فرهنگ صدام عراق ایران یونسکو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهانی گردشگری فرهنگ صدام سازمان جهانی گردشگری فرهنگ صدام عراق ایران یونسکو اخبار کنکور بنیاد بین المللی وزیر فرهنگ عراق تجارب ایران آثار تاریخی وقت حاضر شهر تاریخی حسن ناظم طاق کسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۵۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آن، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز شانزدهم اردیبهشت در بازدید از آماده سازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه حتما باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه کتاب باشد تا مردم احساس شور و نشاط فرهنگی داشته باشند، گفت: نمایشگاه کتاب تهران باید یک اتفاق فرهنگی بزرگ و با خاطره مثبت و متعالی باشد تا توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل نمایان شود.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدا، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گزارشی از روند آماده‌سازی نمایشگاه ارائه کرد و گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته دوبرابری است.

قائم مقام نمایشگاه از شروع بارگذاری آثار ناشران بخش مجازی در سایت این رویداد خبرداد و افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

او با بیان اینکه ۵۰ مهمان خارجی به دعوت نمایشگاه کتاب تهران در این رویداد حاضر خواهند شد، گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفتگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

در ادامه ناصر کنعانی، مریم‌سادات ظهوریان، مهدی رمضانی، نادر قدیانی، فتح‌الله فروغی، ابراهیم کریمی، مهدی فقیهی نژاد و اسماعیل جانعلی‌پور به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به طرح پیشنهاداتی پرداختند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه علیرغم تمام تلاش‌ها خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم، عنوان کرد: حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر محترم موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد.

او نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را چهره واقعی مردم ایران دانست و افزود: نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکر‌ها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب صفحه پرشوری از دوره رونق فرهنگ است

سپس، اسماعیلی از شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب تهران بخاطر اهتمام و همت در پیگیری مسائل این رویداد مهم فرهنگی قدردانی کرد و با بیان اینکه در آستانه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اوضاع وفق مراد و وفق اهداف ترسیم شده پیش رفته است، گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد.

او با تاکید براینکه تمهیدات و پشتیبانی لازم از نمایشگاه کتاب تهران درحال انجام است، اشاره کرد: نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما نهایتاً حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشور‌های جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویداد‌های فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه کتاب را صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگ دانست و ادامه داد: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود، اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم.

اسماعیلی از آماده‌سازی کارخانه جدید کاغذ برای تامین نیاز‌های کشور در زمینه کتاب‌های درسی خبر داد و افزود: در مضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

او نشر کودک و نوجوان را مسئله مهم و کلیدی دانست و با تاکید براینکه در این زمینه آماده حمایت از ناشران و مخاطبان خواهیم بود، گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم گسترش شبکه کتابفروشان تاکید کرد و گفت: ابلاغ خوبی در این زمینه از سوی معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفا یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

اسماعیلی تاثیرگذاری کمیته فرهنگی نمایشگاه با برگزاری جلسات شعر و مسابقه را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه حتما باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه کتاب باشد تا مردم احساس شور و نشاط فرهنگی داشته باشند، افزود: نمایشگاه کتاب تهران باید یک اتفاق فرهنگی بزرگ و با خاطره مثبت و متعالی باشد تا توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل نمایان شود.

او بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه معظم‌له از روند نمایشگاه ابراز رضایت داشتند که مایه افتخار است، گفت: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقد‌ها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه مهم مردم در زمینه کتاب را قیمت آن دانست و با تاکید براینکه در این زمینه باید سامانه‌های حمایتی را افزایش داد، گفت: در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • «جایزه روزبه» به منتخبان مسابقه پارس آرا اعطا می‌شود
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود