Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@03:02:22 GMT

(تصاویر) مرمت طاق کسری در عراق

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۲۸۵۸

(تصاویر) مرمت طاق کسری در عراق

مقامات عراق از مرمت "طاق تیسفون" در این کشور خبر دادند.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت: مقامات عراق اعلام کردند که در حال مرمت طاق ۱۴۰۰ ساله منطقه تیسفون در عراق امروزی هستند و می‌خواهند شکوه سابق را به آن بازگرداند. این طاق بزرگترین طاق آجری جهان است.

 بنای معروف قرن ششمی در ۳۰ کیلومتری جنوب بغداد آخرین بنای به جا مانده از پادشاهان ایرانی در این منطقه از عراق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیسفون یکی از پایتخت‌های امپراتوری ایران باستان بوده است.

کار مرمت طاق کسری (تیسفون) از سال ۲۰۱۳ و پس از ریزش یک تکه بزرگ آن بر اثر باران و رطوبت شدید آغاز شد. این سازه در زبان فارسی با نام "طاق کسرا" (کسری) یا ایوان مدائن شناخته می‌شود. اما آجر‌های جدید و مرمت شده نیز پس از بارندگی‌های سال گذشته شروع به ریزش کرد.

"دیوید میشلمور" کارشناس مرمت و حفاظت از آثار باستانی که با تیمی از باستان‌شناسان دانشگاه پنسیلوانیا روی این پروژه کار می‌کند در این باره گفت که مرحله "اضطراری" کار‌های حفاظت از این سازه قرار است در ماه آینده به پایان برسد. این مرحله از ماه مارس گذشته (فروردین) آغاز شده است.

وی گفت: "آنچه اخیرا فرو ریخته تعمیرات مدرن است نه بخش‌های اصلی ساخته شده در دوران ساسانی".

او افزود: "بین سال‌های ۲۰۱۴- ۲۰۱۳ بازسازی‌های زیادی روی سازه‌ها انجام شده و احتمالا همه این‌ها باید برداشته و جایگزین شوند".

براساس گزارش‌های تاریخی و اسناد موجود، ساخت طاق کسری در سال ۵۴۰ پس از میلاد مسیح و طول جنگ‌های طولانی سلسله ساسانی ایران با امپراتوری بیزانس در روم شرقی آغاز شد.

این طاق با ارتفاع ۳۷ متر و طول ۴۸ متر بزرگترین طاق آجری جهان است.

"حسن ناظم" وزیر فرهنگ عراق گفت که این اقدامات با هدف "تثبیت" این سازه انجام شده که در نزدیکی ساحل رودخانه دجله قرار دارد و خطر نفوذ آب‌های زیر زمینی به آن زیاد است.

"لیث مجید حسین" مدیر سازمان مرمت و حفظ آثارباستانی عراق گفت که مرمت کنونی طاق کسری به لطف بودجه ۷۰۰ هزار دلاری موسسه "بین‌المللی حفاظت از میراث فرهنگی در مناطق تحت درگیری" (الیف) تامین می‌شود.او از "اشتباهات متعدد" در مرمت قبلی مانند "استفاده از سیمان سنگین روی طاق" ابراز تاسف کرد.

"لیث مجید حسین" افزود: مرحله بعدی "مرمت کامل" خواهد بود که به تقویت سازه و جلوگیری از ریزش بخش‌های آن کمک می‌کند.

"صندوق جهانی بنا‌های تاریخی" در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد که طاق کسری بسیار فرسوده شده و در "خطر ریزش" قرار دارد.این هشدار‌ها قابل پیش‌بینی بودند و در سال ۲۰۱۲ بخشی ۲ متری از طاق کسری فرو ریخت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طاق کسری طاق کسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۲۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهرامی ظهر دوشنبه در جلسه مدیریت بحران آب به میزبانی سالن جلسات فرمانداری شهرستان سمنان ضمن بیان اینکه نیمی از چاه‌های آب این شهر بیش از پنج دهه قدمت دارند، ابراز داشت: پنجاه درصد این چاه‌ها به مرمت و بازسازی نیاز دارند.

وی ضمن بیان اینکه سمنان از جمله شهرهای با تنش آبی مطرح شده است، افزود: برای رفع این موضوع نیازمند همراهی دستگاه‌های متولی هستیم.

فرماندار سمنان ضمن بیان اینکه علاوه بر دستگاه‌ها مردم نیز باید در مورد مصرف زیاد آب آگاه شوند، ابراز داشت: ترویج مدیریت مصرف با اطلاع رسانی گسترده در دستور کار باید قرار گیرد.

بهرامی ضمن بیان اینکه شهروندان پر مصرف جریمه خواهند شد، تصریح کرد: علاوه بر آن قطع اشتراک آب نیز در انتظار شهروندان پر مصرف خواهد بود.

وی ضمن بیان اینکه تعدیل و مناسب سازی شبکه توزیع آب در دست اقدام قرار دارد، افزود: هدف از این اقدام بهبود آبرسانی به شهروندان است.

کد خبر 6098225

دیگر خبرها

  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟